Ingen Fysisk Butik
CVR: 44970791
Smag, næring og bæredygtighed
Om Mikrogrønt
Hvorfor vælge mikrogrønt?
Økologisk
Vores mikrogrønt dyrkes uden sprøjtemidler, additiver eller jordbakterier. Det er ren, levende mad, som viser sig for at være fyldt med næring - ofte i langt højere koncentrationer end deres voksne grøntsags-versioner.

Nærende
Mikrogrønt indeholder op til 40x mere næring end deres
voksne versioner.
For eksempel stiger broccoli calabrese i popularitet over hele verden, særligt fordi mængden af
sulforafan, er højere i mikrogrønt-stadiet, sammenlignet med modne broccoli-hoveder. Mikrogrønt er koncentreret næring på få gram.


Bæredygtigt
Mikrogrønt dyrkes oftest vertikalt og kræver minimalt vand-, plads-, og ressourceforbrug, samt transport - særligt når det leveres lokalt eller dyrkes hjemme hos dig selv.
Bonus Tip:
Holdbarheden på visse frø
kan vare i flere år, hvis de opbevares tørt, køligt, lufttæt og væk fra direkte sollys.

Nemt at Anvende
Mikrogrønt kan bruges som topping på ALT: fra rugbrød & smoothies til salater og aftensmaden. Det er friskt, lækkert og dekorativt.

Historien Bag Mikrogrønt

I 1980'erne begyndte professionelle kokke i udlandet at eksperimentere med mikrogrønt, hvor de opdagede, at disse små planter ikke bare
var en visuel dekoration, men også en intens
og mere nuanceret smagsoplevelse.
I Danmark blev mikrogrønt særligt populært
i løbet af 00'erne, da flere restauranter, begyndte at prioritere nordiske, lokale råvarer, og dermed anvendelse af mikrogrønt, for både bæredygtighed, smag & elegance.
Siden da har forskning vist, at mikrogrønt kan indeholde op til 40 gange mere næring end modne grøntsager, hvilket gør dem populære blandt både sundhedsbevidste forbrugere, såvel som dem, der ønsker at dyrke deres egen friske mad på en bæredygtig måde.
Selvom mikrogrønt først blev populært i Danmark i løbet af 00'erne, går deres historie meget længere tilbage. Allerede i oldtiden, brugte kinesiske søfarere spirede frø som en kilde til næring og energi under lange rejser, hvor friske grøntsager var en mangelvare.
I middelalderen opdagede munke i klostre, at unge friskhøstede planter var utroligt næringsrige, og kunne dyrkes året rundt grundet frøets enestående holdbardhed samt evne til spire under de rette forhold.

Hvad er mikrogrønt?
Mikrogrønt er små, spæde planter, der høstes kort efter deres første sæt blade er sprunget ud. De er små i størrelse, men store i smag og næring - ofte i langt højere koncentrationer end deres fuldvoksne versioner. De er blevet populære både i gourmet- og hjemmekøkkener, hvor de tilføjer friskhed, farve og næring til enhver ret.
- Og så kan det dyrkes næsten hvor som helst!